نماد سایت خبر ‏پارسی

سهم ورزش فارس از کاروان آسیایی اینچئون کره جنوبی

خبر پارسی – همانگونه که می دانید تقسیم بندی کشورهای جهان به کشورهای توسعه یافته ، درحال توسعه و توسعه نیافته بر اساس شاخص های متعددی از قبیل تولید خالص و ناخالص ملی ، میزان امید به زندگی ، رشد اقتصادی و غیره انجام می پذیرد ، یکی از این شاخص ها میزان توسعه و کیفیت ورزش در هر کشور است . نگاهی بر جدول رتبه بندی مسابقات المپیک و آسیایی نشان از وجود ارتباط معنا دار بین رتبه هر کشور و قرار گرفتن آن کشور در تقسیم بندی بالا را دارد .

۲۸ شهریور ماه سال جاری افتتاحیه هفدهمین دوره مسابقات آسیایی اینچئون کره جنوبی را شاهد بودیم . از اهمیت این مسابقات همین اندازه بس که کلیه مسابقاتی که در حال برگزاری است در بالاترین سطح ممکن انجام می گیرد و عموما بهترین اجراها و رکوردهای ورزشکاران در این مسابقات به نمایش گذاشته می شود . همچنین نتایج این مسابقات و این که هر کشوری در چه جایگاهی قرار می گیرد نیز می تواند شاخصی باشد جهت ارزیابی  مدیریت دولت در حوزه ورزش و کسب رضایت یا عدم رضایت مردم آن کشور .

البته نویسند قصد بررسی و ارزیابی کاروان اعزامی ورزش ایران را ندارد و بلکه بیشتر به دنبال برش استانی است تا سهم ورزش فارس از کاروان های اعزامی به مسابقات آسیایی دوجه قطر ، گوانژو و اینچئون را با نگاه آماری تعریف نماید .

ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که اطلاعات و ارقام ارائه شده صرفا از نگاه آماری بوده و نویسنده سعی کرده بدون سمت نگری و اظهار نظر شخصی و علاقه و سلیقه خود حقایقی را از نگاه آمار عنوان نماید هرچند که اظهار نظر مشخص و کارشناسی و تحلیل و علل نتایج بدست آمده برای شخص نویسند و خوانندگان محفوظ است :

جدول مقایسه ای سهم ورزش فارس از کاروان های اعزامی به مسابقات آسیایی قطر ، چین و کره جنوبی

۲۰۰۶دوحه قطر (۱۳۸۵)

۲۰۱۰گوانژو چین(۱۳۸۹)

۲۰۱۴اینچئون کره (۱۳۹۳)

کاروان اعزامی از ایران

۲۲۵نفر

۳۶۲نفر

۲۷۶نفر

ورزشکاران اعزامی ازفارس

۵نفر

۹نفر

۵نفر

درصدسهم فارس ازکاروان

۲/۲ درصد

۲/۵ درصد

۱/۸ درصد

مدالهای کسب شده کاروان ایران

۴۸مدال

۵۹مدال

؟

سهم فارس ازمدالهای کسب شده

۲مدال

۵مدال

؟

درصدمدالهای کسب شده از کل

۴/۱ درصد

۵/۸ درصد

؟

 با نگاه اجمالی به این جدول مشخص می گردد که در شاخص تعداد ورزشکاران بعد از روند صعودی بین سالهای ۲۰۱۰ – ۲۰۰۶ از ۵ به ۹ ورزشکار و در بین سالهای ۲۰۱۴ – ۲۰۱۰ از ۹ به ۵ ورزشکار تقلیل یافته است . اما در شاخص کسب مدال با نگاه اجمالی به رشته هایی که ورزشکاران در آن مسابقه حضور خواهند داشت در خوش بینانه ترین حالت می توان به دو مدال فکر کرد . چرا که نمایندگان فارس در فوتبال ، شنا ، ژیمناستیک ، کبدی و وزنه برداری به رقابت خواهند پرداخت که با حذف زودهنگام تیم فوتبال و جایگاه ایران در رشته های شنا و ژیمناستیک در آسیا صرفا می توان به کسب مدال در رشته های کبدی و وزنه برداری امیدوار بود . با این حساب و با این پیش فرض که قطعا صاحب دو مدال خواهیم شد باز هم نشان از روند نزولی در کسب مدال در طی سالهای ۲۰۱۴ – ۲۰۱۰ در جدول می باشیم . حال به بررسی سهم دیگر استانها از کاروان بازیهای آسیایی اینچئون کره جنوبی خواهیم پرداخت :

جدول مقایسه ای سهم ورزشکاران استان های کشور ازکاروان ورزشی اینچئون کره جنوبی

رتبه

استان

تعدادورزشکار

رتبه

استان

تعدادورزشکار

۱

تهران

۷۲

۱۲

گیلان

۷

۲

اصفهان

۳۰

۱۳

همدان

۶

۳

مازندران

۲۵

۱۴

چهارمحال وبختیاری

۶

۴

آذر . غربی

۱۸

۱۵

فارس

۵

۵

گلستان

۱۶

۱۶

مرکزی

۵

۶

کرمانشاه

۱۵

۱۷

هرمزگان

۵

۷

خراسان رضوی

۱۳

۱۸

قم

۵

۸

خوزستان

۱۲

۱۹

قزوین

۴

۹

زنجان

۱۱

۲۰

بوشهر

۳

۱۰

البرز

۱۱

۲۱

ایلام

۱

۱۱

آذر. شرقی

۱۰

ذکر این نکته ضروری است که استان فارس در تعداد ورزشکاران سازمان یافته یا همان بیمه شده در رتبه سوم کشور بعد از استانهای تهران و اصفهان قرار دارد .

 سخنی با دکتر احمدی استاندار محترم فارس :

قطعا مردم استان هم شاخص هایی جهت ارزیابی عملکرد دوران مدیریت شما در استان برای خود خواهند داشت و در مورد اینکه شما چقدر درجهت برآورده شدن  انتظارات مردم از دولت تدبیر و امید گام برداشته اید خود به مقام قضاوت خواهند نشست . جتما یکی ازاین شاخص ها ورزش خواهد بود و اهالی ورزش و عموم مردم که با برد قهرمانان خود شاد  ودر باخت آنها غمخوار و شریکشان هستند . خواهان رشد و ارتقا این شاخص در سطح کشور هستند که همانند گذشته فارس بر قله بماند .

این که شما از این وضعیت راضی هستید و بدنبال حفظ شرایط موجودمی باشید و یا به دنبال طرحی نو و تغییر و تحول هستید قطعا از اختیارات شما است اما به اطلاعات و آمار و ارقام حاضر صرفا جهت استحضار حضرتعالی و دیگر دوستان تصمیم ساز و تصمیم گیر بود.امیدواریم هر تصمیمی گرفته می شود منفعت ورزش استان را به دنبال داشته باشد.

خدایا چنان کن سرانجام کار                               که تو خشنود باشی و ما رستگار

خروج از نسخه موبایل