نماد سایت خبر ‏پارسی

خط قرمز دولت قانون است /حقیقت را فدای مصلحت نکنیم/ به مصلحت روز،رنگ عوض می کنند!

خبر پارسی – بر هیچ کس پوشیده نیست که رئیس جمهور روحانی در اظهار نظری شفاف اعلام کرد :خط قرمز دولت قانون است.

تاکید رئیس جمهور محترم بر قانونمداری از آن جهت است که قانون گریزی مشخصه بارز دولت های نهم و دهم بود به طوری که رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به این مسئله اظهار داشت: ساختار آن دولت به شکلی بود که قانون‌گریزی در مجموعه دولت مشهود بود، به این معنا که می‌دیدیم قانون تصویب و به دولت ابلاغ می‌شد، اما از سوی دولت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ نمی‌شد!

قانون گریزی شاید در دولت قبل مسئله ای عادی بود و می شد به راحتی حتی در دانشگاه ها شاهد این پدیده شوم بود اما ادامه این روند در دولتی که خط قرمزش را قانون اعلام کرده عجیب و البته دردآور است.

همین چند روز پیش بود که فعالان دانشجویی نشریات، دبیران و اعضای کنونی و سابق شورای انجمن اسلامی شش دانشکده دانشگاه علوم پزشکی شیراز به اتفاقات اخیر در انجمن اسلامی دانشجویان واکنش نشان داده و در نامه ای سرگشاده به این اتفاقات اعتراض کردند و در بیانیه ای نوشتند: اساسنامه این تشکل، سال گذشته طی روندی غیر قانونی و بدون اطلاع هیچ‌کدام از اعضا، دچار تغییرات گسترده شده و بدبختانه در نهایت تعجب (با توجه به عدم تایید اعضا) به تصویب هیات نظارت بر تشکل های اسلامی دانشگاه رسیده است! انتخابات شورای مرکزی نیز بر طبق همین اساسنامه و با بی قانونی های بسیار برگزار گردیده است.

بنا بر گفته فعالان دانشجویی یاد شده تغییراتی مورد اشاره موجب باز شدن پای افراد غیر دانشجو (از بیرون دانشگاه) به حساس ترین تصمیم گیری های تشکل شده و زمینه سوءاستفاده های افراد را از انجمن اسلامی دانشجویان فراهم نموده است. همچنین این تغییرات، ساده ترین اصول اولیه انجمن های اسلامی را نادیده گرفته و استقلال دانشکده ها را به طور کلی زیر سوال برده؛ تا آنجا که انتخابات اعضای هر دانشکده، جای خود را به عزل و نصب دبیران و شورای دانشکده ها داده است!

اکنون و در آستانه ۲۴ خرداد سالروز پیروزی دکتر روحانی و استقرار دولتی که خط قرمزش قانون است،انجمنی که قانون را رعایت نکرده می خواهد جشن بزرگ قانونمداری را پاس دارد!دریغا که گروهی در جامعه اسلامی قرار است ارزش های اخلاقی را زیر پا بگذارند ،بر موج سوار شوند و به مصلحت روز رنگ عوض کنند!

آیا برای اینکه ۴ نفر بیشتر به جشن مردمی ۲۴ خرداد بیایند،قرار است حقیقت فدای تملق و مصلحت سنجی شود؟آیا عدالت را داریم پای مصلحت ذبح می کنیم؟چرا باید برای حفظ حقیقت(گرایش اغلب مردم به قانون و جشن قانونمداری) برای مثلا پررنگ تر شدن جشن از مصلحت استفاده کنیم؟

داستان شورای ۶ نفره را یادتان است؟ آنجا به علی(ع) پیشنهاد می شود که جانشین خلیفه شود مشروط به ایتکه به روش قرآن و شیخین عمل کند. او چه کرد؟

در این هنگام عبدالرحمن خطاب به علی علیه السلام گفت: با تو مشروط بر این که طبق کتاب خدا و سنت پیامبر صلی الله علیه و آله عمل کنی و از روش شیخین پیروی نمائی بیعت می کنم.

اگر علی علیه السلام شروط عبدالرحمن ( و از آن جمله شرط سوم) را می پذیرفت، مسأله تمام بود و او به خلافت رسیده بود و به جای او رهبر سیاسی دنیوی بود،اما علی (ع) این کار را نکرد و فرمود:

«بیعت تو را می پذیرم مشروط بر این که به کتاب خدا و سنت پیامبر صلی الله علیه و آله و طبق اجتهاد و علم خود عمل نمایم.»

حال سئوال اینجاست که در کجای کتاب خدا فرار از قانون توصیه شده؟آیا برای رسیدن به هدف (با شکوه تر یرگزار شده جشن قانونمداری) باید از هر وسیله ای (آن هم مشروعیت دادن به گروه های غیر قانونی) استفاده کرد؟

آیا اخلاق را باید فدای پیروزی روحانی در انتخابات سال گذشته کرد یا پیروزی در انتخابات را فدای اخلاق؟ به رسمیت شناختن یک گروه غیر قانونی و جعلی آیا ذبح شدن اخلاق پای مصلحت نیست؟ برای رسیدن به هدف آیا  از هر وسیله ای می توان استفاده کرد؟واقعا اگر حقیقت فدای مصلحت سنجی شود کار (استقرار و نهادینه کردن قانون در ارکان جامعه)به سرانجام می رسد؟

اگر قرار است قانون مدار بمانبم و بر طبق موازین اسلامی و کتاب خدا عمل کنیم همه چیز را باید فدای قانون و استقرار کلام خدا کرد که به قول حجت الاسلم ناصر نقویان ،امام در سخنی فرمودند «برای حفظ حکومت اسلامی هم اگر لازم شد، امام هم فدا شود، چنانکه امام حسین هم برای نظام اسلامی و دین خداوند فدا شد! این به معنای آن است که دین مهمتر از امام حسین است.»

این روحانی عزیز همچنین در جایی گفت: خداوند در سوره یونس می فرماید می دانید چرا قبلی ها را از بین بردیم؟ نه اینکه فکر کنید نماز نمی خواندند یا حجاب نداشتند، بلکه ظلم می کردند و حال نظاره گر عملکرد شما هستیم!

آیا زیر پا گذاشتن قانون، ظلم نیست؟خواهش می کنیم با خواندن این یاداشت پیغام نفرستید که فلان مدیر متدین و متشرع است،نماز می خواند و از حجاب دفاع می کند!پشت کردن به قانون در حالی که حق گروهی دیگر پایمال می شود ظلم بزرگی است و البته خداوند در کتابش وعده داده که ظالمین را از بین می برد همچنان که می فرماید: «لِیَجْزِىَ الَّذِینَ أَسَُواْ بِمَا عَمِلُواْ وَ یجَْزِىَ الَّذِینَ أَحْسَنُواْ بِالحُْسْنىَ»

«تا بدکاران را به کیفر کارهاى بدشان برساند و نیکوکاران را در برابر اعمال نیکشان پاداش دهد.» نجم ۳۱

خروج از نسخه موبایل