پیش‌بینی ۱۰۰۰ میلیاردی برای حفظ باغ‌های شیراز

شهردار شیراز اعلام کرد که در بودجه ۱۴۰۱ این کلانشهر، برای حفظ و تملک باغ‌های گروه یک قصردشت، هزار میلیارد تومان بودجه تعریف و پیش بینی شده است،

سید احسان اصنافی چهارشنبه ۴ اسفند در یک کنفرانس خبری با تشریح بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری شیراز، گفت: ویژگی خاص بودجه ۱۴۰۱ افزایش دو و نیم برابری بودجه نسبت به بودجه امسال است که شامل ۷۲.۵ درصد کل بودجه به میزان ۱۱ هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان می‌شود.

او از اختصاص ۶ هزار میلیارد تومان معادل ۵۲ درصد از بودجه عمرانی برای اجرای پروژه‌های ویژه خبر داد و افزود: در این بودجه ۲۰ پروژه بالای ۵۰ میلیارد تومان و ۱۹ پروژه بین ۱۰ تا ۵۰ میلیارد تعریف شده است.

شهردار شیراز با اشاره به اختصاص بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل قطار شهری، گفت: تلاش داریم خط دو قطارشهری با ایستگاه‌های قهرمانان، امیرکبیر و امام حسین (ع) تا هفته دولت مسافرگیری شده و سپس ایستگاه‌های میانی تکمیل و تقدیم شهروندان شود.

اصنافی با بیان اینکه برای حفظ و تملک باغات گروه یک قصردشت هزار میلیارد بودجه تعریف شده است، افزود: بازنگری قانون ستاد باغ‌های قصردشت کلید خورده و با ایجاد ظرفیت جدید می توانیم در این حوزه تحول داشته باشیم. تغییر کاربری باغ‌ها گروه یک طبق قانون ممنوع است و باغات گروه پنج می‌تواند برای تملک باغات گروه یک تغییر کاربری پیدا کنند.

او ضمن اعلام اینکه تلاش داریم تا بهمن ماه سال آتی ۳۰ درصد باقیمانده از پروژه بزرگراه شهید سپهبد سلیمانی را تکمیل و پروژه را به بهره برداری برسانیم، گفت: در این پروژه با افزایش تعداد کارگاه‌ها از یک به ۶ کارگاه، عملیات اجرایی تونل شهید شیبانی و شهید خادم‌الصادق و برداشت دیوار سنگی حدفاصل محمودیه تا منصورآباد پیشرفت مناسبی داشته و برای تکمیل آن ۴۴۰ میلیارد تومان بودجه در سال آینده اختصاص یافته است.

شهردار شیراز از تخصیص۴۳۵ میلیارد تومان برای خرید ناوگان حمل و نقل عمومی (اتوبوس و مینی بوس)، ۴۰۰ میلیارد برای اجرای تقاطع محور گویم، ۳۰۰ میلیارد تومان برای ساماندهی و مقاوم سازی ابنیه و معابر محلات هدف، ۲۱۵ میلیارد تومان برای پروژه تملک و احدلث بولوار مولوی، ۱۵۰ میلیارد تومان برای تملک و طراحی میدان توپخانه (مجموعه زندیه) با همکاری وزارت راه و شهرسازی و ۱۵۰ میلیارد تومان برای ساماندهی حاشیه رودخانه سلطان آباد خبر داد.

اصنافی همچنین با اشاره به اختصاص ۷۰ میلیارد تومان برای ساماندهی کمربندی جنوبی شیراز، گفت: فارغ از اینکه دولت چه تصمیمی برای بهبود وضعیت کمربندی شیراز دارد، با توجه به اینکه یکی از مشکلات کمربندی تداخل ماشین‌های سبک و سنگین به ویژه در ورودی شهرک‌ها است، ۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای رفع نقاط حادثه خیز در ورودی شهرک‌ها در نظر گرفته شده است.

ایجاد دیتا سنتر و هوشمندسازی با اعتبار ۱۴۰ میلیارد تومان، اختصاص ۱۲۵ میلیارد تومان برای بهسازی و نوسازی ساختمان‌های شهرداری، تملک و اجرای تقاطع و مسیر تنگه قره پیری به ایت‌الله محلاتی برای کاهش بخشی از بار ترافیکی آزادراه شیراز – اصفهان با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان، تدوین بسته های سرمایه گذاری با اعتبار ۷۰ میلیارد تومان و احداث سیستم تصفیه محلی فاضلاب برای ابیاری فضای سبز و باغات قصردشت با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان از دیگر مواردی بود که او در بودجه ۱۴۰۱ به آنها اشاره کرد.

شهردار شیراز با دعوت از شهروندان برای پرداخت عوارض گفت: نوسانات و تورم نرخ ملک در میزان عوارض تاثیرگذار است و این میزان در شیراز با توجه به دفترچه قیمت منطقه بندی حدود ۵ تا ۱۰ درصد قیمت واقعی آپارتمان بود که با تدبیر شورا به روز رسانی شد و در سال آتی به میزان ۱۸ درصد عدد واقعی نرخ ملک رسیده است و در برخی از نقاط شهر  میزان عوارض افزایش می‌یابد.

اصنافی خاطرنشان کرد: در بودجه اولیه میزان اوراق مشارکت شیراز ۵۰۰ میلیارد تومان بود که با جلسات با وزارت کشور این عدد را به ۹۵۰ میلیارد تومان رسانده‌ایم. از سویی فروش اوراق توسط شهرداری به دلیل بدهی در بلک لیست بود که با پیگیری انجام شده درصدد هستیم سال آتی فروش اوراق مشارکت امسال را انجام دهیم.

او در خصوص بدهی‌های شهرداری شیراز هم گفت: ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی، ۹۰۰ میلیارد تومان اوراق سررسید شده، ۷۱۸ میلیارد بدهی به پیمانکاران، ۱۵۰ میلیارد تومان بدهی مالیاتی و بیمه‌ای به پیمانکاران است که مجموعا شامل ۴۹۹۵ میلیارد تومان است. همچنین طبق ابلاغیه هفته گذشته به شهرداری ۱۶۵۳ میارد تومان شامل اصل، سود و جریمه دیرکرد تسهیلات پرداخت نشده سال‌های گذشته است که در حال حسابرسی است و هنوز در دفاتر ثبت نشده است.

شهردار شیراز با اعلام اینکه تا پایان دی ماه بدهی شهرداری ۵۶۰۰ میلبارد تومان بود که بخشی از آن را تسویه کردیم، افزود: طی ماه گذشته بخشی از املاک با اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان را آزاد کردیم و برای پیمانکاران جز به تهاتر گذاشتیم، طلب بخشی از پیمانکاران درشت از طریق اوراق مشارکت تسویه شد، ۱۰۰ میلیارد تومان برات کارت توزیع شد و در مجموع طی دوماه گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان به صورت نقدی، تهاتر، اوراق مشارکت و برات کارت تسویه کردیم.

اصنافی ادامه داد: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی میزان ارزش افزوده از ۳ درصد به ۴ درصد افزایش یافته است و  با توجه به تغییر نحوه تخصیص و قوانین مالیاتی، توانستیم نحوه تخصیص اعتبار به شیراز را تغییر دهیم و درآمد شهرداری در حوزه مالیاتی دو برابر افزایش یافته است.

او با اعلام اینکه ۴۲ درصد از جرایم راهنمایی و رانندگی وصولی هر شهر متعلق به شهرداری‌ها و برای تامین زیرساخت های ترافیکی، دوربین کنترل سرعت و نظارت است، افزود: از سال ۹۵ تاکنون به صورت میانگین فقط ۶ درصد از میزانی که باید به شهرداری پرداخت میشد به حساب شهرداری واریز شده و درسال گذشته این میزان دو درصد بوده است. برای وصول کامل این عدد پیگیری شده و دولت تمهیداتی برای واریز این عدد به حساب شهرداری دیده است.

شهردار شیراز درخصوص روند ارائه بودجه ۱۴۰۱ گفت: طبق برنامه زمان بندی مصوب شورای اسلامی شهر شیراز، درانتهای دی ماه بودجه ارائه شد و شورا طی یک ماه بررسی کرد و ۳۰ بهمن نیز بودجه جهت تصویب نهایی برای فرمانداری و استانداری ارسال شده است.

اصنافی درخصوص بودجه سال جاری هم گفت: تاکنون بیش از ۷۰ درصد بودجه ۱۴۰۰ محقق شده است و به طور میانگین ۴۵ درصد کل درآمد شهرداری در بهمن و اسفند ماه محقق می‌شود.

گفتنی است، بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری شیراز به مبلغ ۱۵ هزار و ۳۸۵ میلیارد تومان در دو بخش درآمد و هزینه و شش محور توجه به محلات محروم به منظور دستیابی به میانگین سرانه خدمات سطح شهر و ایجاد محرک توسعه، توجه ویژه به شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع)، ایمنی و تاب آوری شهر، احیای باغ‌ها و توسعه فضای سبز، توسعه پروژه‌های هوشمندسازی، مدیریت هزینه در شهرداری با درنظر گرفتن صرفه‌جویی بودجه هزینه جاری، اهتمام به پرداخت بدهی‌های معوق شهرداری، استفاده از ظرفیت درآمد پایدار و کاهش وابستگی به وام و اوراق تصویب شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.