شهردار شیرازخبرداد؛ افتتاح سه پروژه بزرگ شهری در دهه فجر

خبرپارسی – شهردار شیراز از افتتاح تقاطع سه سطحی مطهری – امیرکبیر- رحمت، تقاطع غیرهمسطح جوادیه و بهره برداری از ایستگاه خط یک قطار شهری میدان امام حسین (ع) به مناسبت دهه مبارک فجر خبر داد.

حیدر اسکندرپور در جریان بازدید از پروژه بزرگ امیرکبیر، ضمن اعلام این خبر گفت: کاهش درآمدهای ناشی از صدور پروانه ساختمانی، افزایش ناگهانی قیمت ارز و عدم دریافت تسهیلات بانکی؛ شهرداری شیراز را با شرایط سخت مالی روبرو کرد و در این شرایط با برنامه ریزی، اولویت بندی و استفاده از حداکثر توان نیروهای مجموعه مدیریت شهری اقدام به تکمیل پروژه های بزرگ شهری کردیم.

شهردار شیراز با اشاره به افتتاح تقاطع سه سطحی مطهری – امیرکبیر- رحمت در دهه مبارک فجر افزود: این پروژه از ابتدای کلنگ زنی در سال ۹۴ تا پایان سال ۹۶ حدود ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته از ابتدای امسال تاکنون با ۶۳ درصد پیشرفت، با توان و مدیریت سازمان عمران تکمیل و به مرحله افتتاح رسیده است.

پروژه امیرکبیرنمود عینی توانمندی کارگران و مهندسان شیرازی است

وی تکمیل تقاطع سه سطحی مطهری- امیرکبیر – رحمت را نمود عینی کار و تلاش شبانه روزی مهندسان و کارگران سازمان عمران شهرداری شیراز دانست و خاطرنشان کرد: تکمیل این تقاطع در شرایطی انجام شد که به دلیل نوسانات قیمت مصالح، پیچیدگی عملیات اجرایی و لزوم احداث آن همزمان با عبور جریان ترافیکی در سطح بولوار امیرکبیر، هیچ پیمانکاری علیرغم برگزاری سه مرحله مناقصه حاضر به همکاری با شهرداری نشد و با همت مجموعه شهرداری شیراز هم اکنون تقاطع سه سطحی مطهری- امیرکبیر – رحمت تکمیل شده است.

اسکندرپور ضمن اشاره به افتتاح تقاطع جوادیه طی روزهای آتی گفت: تکمیل و توسعه فضای سبز حاشیه این پروژه نیز در دست انجام است تا علاوه بر تسهیل و تسریع در عبور و مرور شهروندان و مسافران، سیمای بصری پروژه با احداث ۴ هکتار فضای سبز دلنشین باشد.

وی ضمن اشاره به برخی از انتقادات در خصوص ادامه روند پل سازی در شیراز گفت: ما پروژه های نیمه تمام عمرانی را سرمایه شهروندان می دانیم، از این رو با اختصاص ۹۷ درصد از بودجه عمرانی سال جاری تمام اهتمام خود را بر تکمیل پروژه های نیمه تمام عمرانی از جمله تقاطعات مختلف گذاشتیم.

افتتاح ایستگاه قطار شهری میدان امام حسین

شهردار شیراز بهره برداری از ایستگاه خط یک قطار شهری میدان امام حسین (ع) در دهه مبارک فجر را در راستای بهره مندی هر چه بیشتر شهروندان از سیستم حمل و نقل ریلی دانست و افزود: بر اساس برنامه ریزی ها مقرر شده بود این ایستگاه در هفته دولت سال ۹۸ به بهره برداری برسد اما با توجه به موقعیت مهم ایستگاه قطار شهری میدان امام حسین (ع) و قرارگیری آن در یکی از میادین مرکزی شیراز (میدان ستاد)، عملیات عمرانی این پروژه را سرعت بخشیدیم.

فرهنگ دوچرخه سواری باید به یک مدل حمل و نقل تبدیل شود

وی با اشاره به بهره برداری از مسیرهای دوچرخه سواری در محدوده مرکزی شیراز اضافه کرد: طبق نظر کارشناسان و بر اساس الگوهای جهانی خطوط ویژه دوچرخه سواری باید در مرکز شهر ایجاد شوند. از این رو درصدد هستیم با تکمیل این خطوط، ایجاد ایستگاه های کرایه دوچرخه، ارائه اپلیکیشن دوچرخه سواری و فرهنگسازی؛ دوچرخه سواری را از یک وسیله ورزشی – تفریحی به یک مد حمل و نقل تبدیل کنیم.

اسکندرپور با اشاره به برخی از انتقادات به ایجاد خطوط ویژه دوچرخه همچون تردد موتورسیکلت ها در آن، عنوان کرد: در حال حاضر این مسیرها ایجاد شده اما  هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده است و باید این مسیرها به علائم، دوربین و سایر تجهیزات لازم مجهز شوند تا شاهد شرایطی ایمن برای حضور دوچرخه سواران در سطح شهر باشیم.

شهردار با بیان این مطلب که براساس مطالعات انجام شده حدود ۲۶ درصد از مردم شیراز در سال ۱۳۵۵ از دوچرخه برای حمل و نقل استفاده می کردند، گفت: متاسفانه این آمار اکنون به یک دهم درصد کاهش پیدا کرده و براساس برنامه ریزی های صورت گرفته تا سال ۱۴۰۲ باید میزان استفاده شهروندان از دوچرخه افزایش یابد.

ترافیک شیراز را سال ۱۴۱۵ کاملا قفل می کند

وی اضافه کرد: براساس مطالعات ترافیکی انجام شده در دانشگاه شیراز و دانشگاه شریف تهران با تداوم روند فعلی، شهر شیراز در سال ۱۴۱۵ کاملا قفل و ترافیک در تمام سطح این کلانشهر در وضعیت قرمز قرار خواهد گرفت، از این رو باید برای مقابله با وضعیت ترافیکی موجود و جلوگیری از تشدید شرایط در آینده، تردد خودروها در مرکز شهر شیراز کاهش یابد و با توسعه خطوط قطار شهری، احداث تراموا، توسعه خطوط ویژه دوچرخه شهروندان را به استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی و پاک تشویق کنیم.

باید شب های شیراز را نورانی کرد

شهردار شیراز با تاکید بر اینکه باید شب های شیراز را نورانی تر از گذشته کنیم، گفت: به منظور بهبود سیما و منظر شهری شیراز در شب هنگام با یک شرکت نورپردازی هلندی که نمونه‌ کارهای آن در امارات و قطر وجود دارد وارد مذاکره شده‌ایم و توافقات اولیه برای نورپردازی اماکن تاریخی و عمومی شیراز حاصل شده است.

اسکندرپور اضافه کرد: براساس این قرارداد بخشی از اماکن تاریخی شیراز تا ایام نوروز ۹۸ و بخش دیگر کار نیز تا هفته شیراز سال آینده نورپردازی خواهد شد که این کار شامل پل‌ها و تقاطع‎های غیرهمسطح این شهر نیز می‌شود.

شکوهیان رییس سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری شیراز نیزدر دیدار با فعالان فضای مجازی و اصحاب رسانه که در محل پروژه مطهری – امیرکبیر – رحمت برگزار شد، هزینه ساخت این تقاطع را ۱۳۰ میلیارد تومان برآورد کرد و افزود:  تقاطع مطهری – امیرکبیر – رحمت به طول مجموعا ۵ هزار و ۵۳۰ متر احداث شده است و مسیر دسترسی به کمربندی، بولوار رحمت، امیرکبیر، مطهری جنوبی و خیابان میثم را برای شهروندان فراهم می کند.

او با اشاره به برخی از احجام پروژه مطهری – امیرکبیر – رحمت گفت: این پروژه شامل ۹ رمپ، ۷۲ ستون، ۵۶۴ شمع است و در آن ۵۰۰ تن کابل پیش تنیده، ۶۱ هزار متر مربع آسفالت، ۷ هزار و ۵۰۰ تن آرماتوربندی، ۶۸ هزار متر مکعب بتن ریزی، ۵۵ هزار متر مکعب قالب بندی و ۱۰ هزار متر طول تک لبه گذاری انجام شده است.

براساس این گزارش، جمعی از فعالان فضای مجازی و برخی از اصحاب رسانه از پروژه های ایستگاه قطارشهری میدان امام حسین (ع) و تقاطع سه سطحی مطهری – امیرکبیر – رحمت بازدید کردند و در جریان نحوه عملیات اجرایی این پروژه ها قرار گرفتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.