رئیس نظام مهندسی فارس: بسیاری از ساختمان های شیراز پتانسیل پلاسکو شدن را دارند

خبر پارسی -رییس نظام مهندسی استان فارس با ارائه گزارشی از نتایج بررسی ها توسط کارگروه شناسایی ساختمان های فرسوده و نا ایمن و بلند مرتبه شیراز تاکید کرد: تعداد زیادی از ساختمان‌های قدیمی و نوساز پتانسیل اینکه همچون پلاسکو فاجعه‌ آفرین شوند را دارند .

 غلامرضا نامورچی ظهر سه‌شنبه ۲۷ دی در نشست خبری که همزمان با سالگرد فاجعه‌ی پلاسکو برگزار شد، با بیان اینکه نمونه های ساختمان پلاسکو در شیراز کم نیست، افزود: اگر دقت نظر کارشناسانه روی ایمنی ساختمان ها نداشته باشیم وقوع حوادثی همجون پلاسکو دور از انتظار نیست .

او با اشاره به فضای بعد از حادثه پلاسکو گفت: ما بعد از رخدادهاخوب تسلیت می گوییم، دلسوزی می کنیم و خوب عزاداری می کنیم و اشک میریزیم اما پس از مدتی همه را فراموش می کنیم  و برای پیشگیری کاری نمی کنیم .

رئییس نظام مهندسی فارس در ادامه با ارائه گزارشی از نتایج بررسی ها توسط کارگروه شناسایی ساختمان های فرسوده و نا ایمن و بلند مرتبه شیراز تاکید کرد: تعداد زیادی از ساختمان‌های قدیمی و نوساز پتانسیل اینکه همچون پلاسکو فاجعه‌ آفرین شوند را دارند .

نامورچی با ارزیابی کردن رخدادها به عنوان تلنگر خداوند گفت: با وجود این همه اتفاقات بزرگ و کوچک هوشیار نمی شویم، قانون لازم برای پیشگیری داریم اما متاسفانه اراده ای برای پیشگیری نداریم .

وی در خصوص نتیجه بررسی و بازدیدها و کارشناسی ساختمان‌های بلند مرتبه بیش از ۲۳ متر از سطح دریا، گفت: جمع‌بندی این بود که ۹۰ درصد از ساختمان‌هایی که بهره‌برداری می‌شود، به حال خود رها شده و حتی وسایل اولیه مقابله با آتش در آنها یا ناکار آمد می شودند و یا جابجا می شوند .

او با بیان اینکه ساختمان طبق مبحث ۲۲ نیازمند تعمیر و نگهداری دارد، گفت: هر ساختمان نیازمند یک متولی و متخصص فنی است که با یک جرقه یا یک اتصالی برق دچار آتش‌سوزی نشود؛ از طرفی مصالح ما غیر استاندارد است؛ علاوه بر کند سوز بودن، به واسطه گازهای سمی، افراد را مصدوم می‌کنند.

نامورچی گفت: در پروسه‌ی تولید و توزیع و استفاده از مصالح مشکل داریم، این مسیر را به حال خود رها کرده‌ایم؛ نظارت بر این روند باید توسط کارشناسان ذی‌صلاح کنترل شود؛ خارج کردن این کارشناسان از چرخه‌ی ساخت و ساز و نظارت، قطعا به ضرر خواهد بود.

او گفت: هر زمان که حادثه‌ای واقع می‌شود مدتی همه تحت تاثیرقرار می‌گیرند اما بعد از مدتی موضوع فراموش می‌شود.

وی اضافه کرد: حذف عوامل فنی از چرخه‌ی ساخت و ساز تبعات فراوانی دارد که تصمیم‌گیران در این زمینه باید پاسخگوی عوارض و مشکلات پیش آمده باشند.

نامورچی گفت: نظام مهندسی آماده است که در کنار بقیه‌ی سازمان‌ها کمک کند که در مواقع خطر کمترین آسیب را شاهد باشیم.

سرپرست دفتر ترویج و تحقیق مقررات ملی ساختمان نظام مهندسی استان فارس نیز با اشاره به تشکیل یک کارگروه فنی و تخصصی برای بررسی وضعیت ساختمان‌های موجود در شیراز؛ گفت: طی یکسال گذشته حدود ۱۲۳ ساختمان بلندمرتبه‌ی ۲۳ متر و بالاتر بازدید و وضعیت آن بررسی شد.

امیر تابع‌بردبار گفت: براساس نتایج حاصله، بالغ بر ۵۰ درصد از این ساختمان‌ها یا تجهیزات لازم برای مواجهه با آتش را در زمان وقوع آتش‌سوزی نداشتند یا تجهیزات آنها چک و به روز رسانی نشده بود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با تصریح اینکه بالغ بر ۹۰ درصد ساختمان‌های بررسی شده با مشکلاتی مواجه است؛ گفت: تمام این ساختمان‌ها بعد از دریافت پایان‌کار و در دوره‌ی بهره‌برداری به واسطه‌ی اینکه نظارت کافی در مراحل نگهداری، حفاظت و بهسازی و نوسازی نبوده، مشکلات ایجاد شده است.

او میانگین عمر ساختمان‌های بررسی شده را ۸ سال اعلام و اضافه کرد: ایرادات مشاهده شده در ۵۰ درصد از ساختمان‌های بررسی شده، قابل چشم‌پوشی نبوده و بسیار تاثیرگذار است.

تابع‌بردبار با اشاره به علل بروز حوادثی نظیر پلاسکو، تاکید کرد که مقررات ملی ساختمان دارای ایرادهای فنی است که اجرای این قانون در تمام بندها را با اشکال مواجه می‌کند.

دادخواه، عضو هیئت رییسه نظام مهندسی فارس نیز با تاکید براینکه رسانه‌ها می‌توانند با ارتقاء آگاهی‌های مردم، زمینه‌ی بروز حوادثی نظیر پلاسکو را کاهش دهند، گفت: همراهی رسانه‌ها در آگاهی بخشی به جامعه در سطوح مختلف بسیار مهم است.

دادخواه با بیان اینکه یکی از مشکلات تلاش‌ها برای حذف مجریان ذی‌صلاح از پروسه‌ی ساخت‌ و ساز است، گفت: حذف مجریان ذی‌صلاح باعث خواهد شد که در آینده احتمال بروز مشکلات مختلف بر اثر حوادثی نظیر زلزله و آتش‌سوزی بیشتر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.