کمالی سروستانی در اولین نشست روزنامه نگار در زوم: روزنامه نگاران مستندهای فرهنگی سرزمین خود هستند/تجلیل از دریساوی تجلیل از اخلاق و اندیشه است

خبر پارسی – رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزاری سلسله نشست های «روزنامه نگار در زوم» توسط این سازمان را توجه به کسانی دانست که به گوته ای مستندهای فرهنگی این سرزمین هستند.
کوروش کمالی سروستانی ضمن پاسداشت روز خبرنگار و نقش آنها در آگاهی بخشی و روشنگری گفت:وظیفه ما این است که اصحاب قلم و اندیشه را در زمان حیاتشان مستند کنیم.پروژه تاریخ شفاهی و تجلیل از بزرگان فرهنگ و ادب و ورزش و اقتصاد و سیاست و مدیریت نوعی مستند سازی در زمان حیات این بزرگان است تا ما با خلاء اطلاعاتی بعد از ایشان روبرو نباشیم لذا برگزاری نشست های مانند سلسله نشست های روزنامه نگار در زوم،از یکسو تجلیل است و از یکسو ساختن اسناد برای آیندگان.

IMG_9129
مدیر مر کز اسناد و کتابخانه ملی فارس تجلیل از یک ورزشی تویس در اولین نشست روزنامه نگار در زوم را به دلیل سابقه و قدمت ورزشی نویسی در دنیا دانست و گفت:جایگاه روزنامه نگاری ورزشی جایگاه ویژه ای در مطبوعات ایران و جهان دارد و روزنامه نگاران ورزشی علاقمندند که سابقه خود را به ۸۵۰ سال قبل از میلاد برسانند آن زمانی که هومر نویسنده بزرگ یونان در آثار خودش مسابقه کشتی قهرمانی را گزارش کرد و آشیل دست آژاکس را بالا برد.همچنانکه پرتاب نیزه،مشت زنی و دو از دیگر ورزش های است که در متون کلاسیک یونان گزارش شده است.
کمالی سروستانی به تاریخچه سرویس ورزشی به صورت حرفه ای اشاره کرد و گفت: سرویس ورزشی به صورت حرفه ای در سال ۱۸۸۰ توسط جوزف پولیتزر در روزنامه نییورک ورلد راه اندازی شد.پس از توسعه سرویس های ورزشی نیز اتحادیه بین المللی مطیوعات ورزشی با عنوان AIPF در سال ۱۹۲۴ همزمان با المپیک پاریس شگل گرفت.
وی با تمجید از آن دسته روزنامه نگاران متعهد ورزشی نویس ایرانی که با الهام از آموزه های ورزش پهلوانی سعی در نهادینه کردن اخلاق در ورزش و بازی جوانمردانه دارند گفت: در خبرها ی تازه دیدم که جایزه ویژه این اتحادیه در سال جاری به روایت آقای مارلو رئیس انجمن ورزشی نویسان جهان در ابوظبی اهداء خواهد شد لذا لازم است که دست اندرکاران مطبوعات ورزشی بویژه انجمن نویسندگان ،خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران حضور پررنگ تری در این محافل داشته باشند و آثار ورزشی نویسان ارزشمندی چون کاظم دریساوی را در این محافل ارائه کنند.
کمالی سروستانی در پایان دریساوی را روزنامه نگار اخلاق،انسانیت،اندیشه و ورزش دانست و تمجید از او را پاسداشت اخلاق و روحیه پهلوانی در ورزش دانست.

DSC01728
بنا بر این گزارش مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در سلسله نشست های «روزنامه نگار در زوم» از تلاش های روزنامه نگاران با سابقه این استان تجلیل و به بررسی محتوایی آثار اصحاب رسانه فارس می پردازد.
اولین نشست یاد شده مجموعه آثار عبدالکاظم دریساوی متولد مهرماه ۱۳۳۴ آبادان ،فارغ التحصیل رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی از دانشکده تربیت بدنی نهران است که کار روزنامه نگاری را با هفته نامه ورزشی هدف که بعدها روزنامه شد آغاز کرد و مدت ها نیز علاوه بر روزنامه هدف در روزنامه جهان فوتبال نیز مقاله و یاداشت می نوشت.
وی همچنین سالها در صفحه ورزشی روزنامه خبر جنوب قلم می زد و در دیگر روزنامه های شیراز چون نیم نگاه و افسانه نیز قلم زده است.
کسب مقام اول – دیپلم افتخار و قلم بلورین یازدهمین جشنواره مطبوعات کشور در بخش مقاله نویسی ، کسب مقام اول – دیپلم افتخار و قلم بلورین دوازدهمین جشنواره مطبوعات کشو ر ،کسب مقام سوم اولین جشنواره تخصصی مطبوعات ورزشی ایران، کسب لوح تقدیرسومین جشنواره تخصصی مطبوعات ورزشی ایران در بخش ویژه (اخلاق ورزشی) و نیز کسب مقام نخست و دیپلم افتخار و لوح یادبود سومین جشن فرهنگ فارس در بخش مقاله ورزشی و کسب مقام نخست پنجمین جشن فرهنگ فارس در بخش مقاله ورزشی از جمله افتخارات این روزنامه نگار است.

به گزارش خبر پارسی در پایان این نشست از سوی مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس از دریساوی با اهداء لوح یادبود و سکه قدیر به عمل آمد.

امین جعفری مدیر کل کتابخانه های عمومی فارس نیز در حرکتی قابل ستایش با اهداء لوح تقدیر و جوایز فرهنگی از تلاش های این روزنامه نگار پیشکسوت تقدیر کرد.

IMG_9173

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.